Blog - april 21, 2022

5 vragen over monitoring

Meldingen telefoon witte achtergrond 10

5 vragen over monitoring

Hoe vaak rijden uw monteurs naar een klant om alleen maar bij te vullen? Hoe vaak komen uw monteurs er bij uw klant achter dat ze niet de juiste onderdelen bij zich hebben? Hoe vaak rijden uw monteurs uit voor comfortklachten?

Dit gebeurt waarschijnlijk vaker dan u denkt. Dat is zonde van de schaarse servicemonteurs. Er is een simpel antwoord op deze verspilling: monitoren. In dit blog beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over monitoren van verwarmingssystemen.

Wat is het doel van monitoring?

Het doel van monitoring is het slim inzetten van uw schaarse monteurs terwijl u uw klanten een betere service biedt. Dat zit zo: met monitoring kunt u slim onderhoud uitvoeren. Dit betekent dat uw monteurs alleen hoeven uit te rijden als het echt nodig is. Op deze manier besparen veel installatiebedrijven al 80% van hun ritten, terwijl uw klant een betere service ervaart doordat u automatisch zijn systeem in de gaten houdt.

Is monitoring duur? Levert het mij als installatiebedrijf wel voldoende op?

Monitoring verdient u eenvoudig terug doordat uw monteurs minder vaak hoeven uit te rijden. Hierdoor neemt u met uw bestaande team van monteurs meer klanten met een abonnement. Uw omzet en winst groeien sterk.

Hoezo kan ik mijn klanten een betere service leveren met monitoring?

Het eerste effect van monitoring is dat de systemen van uw klanten automatisch in de gaten gehouden worden. Problemen worden vaker voorkomen én lost u sneller op voor uw klanten.

Er zijn nog meer voordelen. Op basis van de gegevens van het systeem van uw klant kunt u advies geven over hoe er gas bespaard kan worden. Dit advies richt zich op het gebruik van het systeem en hoe het afgiftesysteem is ingeregeld. Ook kunt u een beter advies geven of een warmtepomp of hybride opstelling relevant is voor de woonsituatie van uw klant.

Wat kan ik allemaal op afstand zien?

U ontvangt automatisch meldingen over onderhoud, waarschuwingen, storingen en bespaar advies. U kunt op afstand informatie over het systeem inzien zoals waterdruk, aanvoer- en retourtemperatuur en ionisatie waarde. Bovendien wordt deze data in het systeem vastgelegd zodat u op afstand en bij de ketel precies kunt zien wat er eerder is voorgevallen.

Als wij minder vaak langs komen, krijgen we minder meerwerk en komen we minder in beeld bij onze klanten. Hoe wordt dit opgelost?

Met monitoring kunt u snel zien bij welke klanten er meerwerk is. Met geautomatiseerde campagnes informeert u uw klanten gemakkelijk. Bijvoorbeeld om hun afgiftesysteem beter in te regelen of een lekdetectie uit te voeren. Ook kunt u uw klanten automatische bespaartips sturen of voor de winter een update over de status van hun systeem. Zo ontvangen uw klanten relevante berichten en blijft u positief onder de aandacht van uw klant.Neem contact met ons op voor meer informatie (info@insmart.nl | 030-7116545)