Blog - oktober 2, 2023

Insmart helpt bungalowparken te voldoen aan Green Key normen

Greenkeygoud3

Insmart voldoet aan Green Key normen voor Bungalowparken

Green Key: keurmerk voor duurzaamheid zonder dat gasten inleveren op comfort

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zuinig omgaan met water en energie zijn natuurlijk belangrijke aandachtspunten.

Green Key voor bungalowparken

De insmart module voldoet aan de Green Key normen voor Energie

De Green Key norm 7.5.1 gaat over energiebesparende maatregelen in bungalows. De insmart module voldoet aan de volgende gestelde normen, namelijk:

  • De verwarming wordt automatisch teruggeschakeld naar een basistemperatuur

  • Er kan op afstand een bovengrens voor de temperatuur ingesteld worden

  • De verwarming gaat automatisch omlaag aan het einde van een boeking

Op afstand aan te passen

Voordeel voor bungalowparken is dat alle instellingen op afstand aan te passen zijn en dat er verschillende instellingen gehanteerd kunnen worden voor de diverse typen bungalows (zoals bijvoorbeeld bij kinderbungalows).

Nooit onnodig gas verbruiken

Bovendien stuurt de insmart module de C.V.-ketel slim aan waardoor er nog meer gas bespaard wordt én het comfort voor de gasten toeneemt. Met een insmart module heeft een vakantiepark dus alle touwtjes op afstand in handen en wordt er nooit onnodig gas verbruikt.