Blog - oktober 7, 2021

Tips voor uw klanten om gas te besparen

Gas 1

Besparen op gas wordt nog relevanter door hoge prijzen
Zoals iedereen de afgelopen weken wel gelezen heeft, rijst de gasprijs de pan uit. Als gevolg van deze prijzen zullen consumenten een nog groter belang hebben om inzicht te krijgen in hun verbruik en vooral hoe ze daarop nog kunnen besparen.

Meer dan monitoring
De insmart CV Monitor levert in eerste instantie meldingen naar u als installateur. Dit zijn onderhoud-, waarschuwing- en storingsmeldingen. Ook kunt u voor uw klanten instellen dat zij van bepaalde meldingen op de hoogte worden gebracht. In het geval van lage waterdruk bijvoorbeeld. Dan ontvangt de klant een mailtje zodat hij kan bijvullen voordat er een probleem ontstaat. De data van de CV ketel geeft echter ook inzichten over het gasverbruik in een huishouden. En hoe ze daarop kunnen besparen.

Persoonlijke tips om gas te besparen
Wanneer u gebruik maakt van de CV Monitor kunt u uw klanten geautomatiseerd persoonlijke tips geven over het besparen van gas. Een voorbeeld van een tip is om de stand van de CV ketel in Eco te zetten. Heel veel ketels staan in Comfort stand en houden zelfs ‘s nachts de warmtewisselaar op temperatuur. Zonde natuurlijk. Ook staat de aanvoertemperatuur vaak onnodig hoog en kan er eenvoudig geprobeerd worden of het comfort voldoende blijft bij een lagere aanvoertemperatuur. Klanten worden verrast en waarderen deze mailtjes van hun installateur.