Blog - augustus 16, 2023

Weg met de klantenstop: Hoe je nieuwe klanten aanneemt én je installatiebedrijf voorbereidt op de toekomst

Klantenstop

Hoe kun je alle nieuwe klanten voor onderhoud aannemen én je bedrijf voorbereiden op de toekomst?

Abonnementen stabiele basis voor installatiebedrijf

Onderhoudsabonnementen zijn voor particuliere klanten en installateurs interessant. Niet voor niets heeft meer dan 70% van de Nederlanders een onderhoudscontract bij een installatiebedrijf. De particuliere klant is op deze manier verzekerd van goede service bij een vertrouwd bedrijf. En als installateur bieden de onderhoudscontracten een stabiele omzet, zodat een stabiel team van goede servicemonteurs opgebouwd kan worden.

Maar er is een groeiend tekort aan personeel

Steeds meer installatiebedrijven kampen met tekort aan monteurs. Veel installateurs kondigen zelfs aan geen nieuwe klanten aan te nemen voor een onderhoudscontract. Dit komt door het (nog steeds) groeiende tekort aan monteurs, maar ook door een grote groep installatiebedrijven die stopt met onderhoudsabonnementen als gevolg van de CO certificering.

Verminder het aantal ritten

Met beheer op afstand van insmart houd je alle systemen die jullie onderhouden op afstand in de gaten. Dit zorgt ervoor dat je precies weet waar het nodig is om naartoe te gaan. Onderhoud wordt gepland op precies het juiste moment.

Terwijl je de klanttevredenheid vergroot

Alle informatie van de systemen die jullie onderhouden zijn beschikbaar. Jullie houden daarom de regie en informeren jullie klant proactief wanneer er een storing dreigt. Goed voor de klanttevredenheid en voor de drukte op kantoor. Dit scheelt namelijk een call en zorgt voor een geplande rit in plaats van een ongeplande rit. De ervaring leert dat klanten positief reageren wanneer hun installateur proactief contact met hen opneemt.

Start met beheer op afstand en bereid je bedrijf voor op de toekomst

Installateurs die werken met insmart hebben meer klanten kunnen aannemen terwijl ze hun klanttevredenheid verhogen. Ben je benieuwd naar verhalen hoe andere installateurs onze oplossing geïmplementeerd hebben? Bekijk dan eens deze filmpjes.