Publicatie - maart 15, 2019

Bij een smart home past beheer op afstand

Feenstra2

Met data en monitoring halen we het beste uit uw installaties

Hoe weet u of die slimme en duurzame installaties in huis wel écht goed en efficiënt werken? En hoe voorkomt u dat er onverwachts een storing plaatsvindt? Het antwoord: door experts op afstand te laten meekijken. Ronald Pilot, manager Business Development bij Feenstra, legt uit wat dit ‘beheer op afstand’ inhoudt en waarom het eigenlijk onmisbaar wordt.

Beheer op afstand

Onze auto’s worden steeds schoner en zuiniger – maar ook veel complexer. Het zijn rijdende computers, met internetverbinding en al. De garage of de fabrikant houden op afstand de auto in de gaten, dankzij slimme sensoren. Zodra ze zien dat er onderhoud nodig is, sturen ze een berichtje.

Dat steeds meer apparaten connected zijn, zien we ook terug in onze huizen. Van smart tv’s tot slimme thermostaten: online verbonden zijn is de toekomst van zo’n beetje elk digitaal product. Zo ook cv-ketels, warmtepompen, zonnepanelen en mechanische ventilatie. De mogelijkheden zijn enorm, en dat is allemaal supermooi, maar hoe weten we zeker dat al deze complexe technologie zo goed mogelijk voor ons aan het werk is? Dat die mooie nieuwe zonnepanelen ook echt maximaal rendement opleveren? En dat onze warmtepomp deze energie zo zuinig mogelijk gebruikt?

Het antwoord: op dezelfde manier als hoe het ook bij auto’s gebeurt. Namelijk via beheer op afstand door vakkundige monteurs.